Към края на лятото ни се иска да гледаме още повече

...
Към края на лятото ни се иска да гледаме още повече
Коментари Харесай

6 спиращи дъха розови плажа

Към края на лятото ни се желае да гледаме още повече красиви места по света... Не можем да отидем на всички места в един сезон, само че по тази причина пък можем да си набележим местенца, които да посетим през идващия. Няма по какъв начин да пропуснем и най-хубавите розови плажове в света, където водата е кристално чиста, а гледката стопира дъха.

Залив Балос, Гърция

Това е плажът, който е включен в доста от пътеводителите за Гърция. Целият регион, в който се намира, е предпазен поради огромното многообразие на редки скотски и растителни типове. 

Легендата гласи, че розовият нюанс на плажа е от кръвта на хиляди турци, починали в борба на остров Крит. Всъщност истината е по-различна – цветът идва от натрошените черупки на морските жители.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Patricia (@pat_riciarcia) на Сеп 5, 2019 в 12:11 PDT

Будели, Сардиния

Този плаж е увековечен още през 1964 година във кино лентата „ Червената пустиня “, който Микеланджело Антониони снима там. По-късно местността е оповестена за народен резерват, с което е въведена възбрана за достъп до него. Мярката е поради туристите, които си взимали по малко от пясъка за спомен. Когато схванала какъв брой е неповторим този плаж за Сардиния, една туристка се почувствала отговорна и решила да върне пясъка, който е взела със себе си 29 години по-рано.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от SEA_SKY_SARDEGNA (@sea_sky_sardegna) на Юли 27, 2019 в 6:19 PDT

Комодо, Индонезия

Комодо е един от 17 508 острова, които дружно сформират Индонезия, и е част от известния Национален парк " Комодо ". Освен че е прочут по целия свят като местообитание на най-големия гущер в света, той има плаж с мек пясък с магически розов нюанс. Той е заобиколен от ръждиво червени вулканични хълмове, а цветът се е получил в резултат на смесването на бял калциев карбонат с тип яркочервени корали.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Raw Vegan Lifestyle Education (@rawfoodbali) на Сеп 5, 2019 в 10:27 PDT

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР